• Santykiai
  • Mąstymas
  • Mityba
  • Sportas
  • Namai ir laisvalaikis
  • Karjera ir Produktyvumas
Skip to content
  • Santykiai
  • Mąstymas
  • Mityba
  • Sportas
  • Namai ir laisvalaikis
  • Karjera ir Produktyvumas

  • Santykiai
  • Mąstymas
  • Mityba
  • Sportas
  • Namai ir laisvalaikis
  • Karjera ir Produktyvumas
Pagrindinis / Mityba / Naminis pomidorų padažas. Tradicinio, saldžiarūgščio ir aštraus pomidorų padažo receptai!
Mityba

Naminis pomidorų padažas. Tradicinio, saldžiarūgščio ir aštraus pomidorų padažo receptai!

2017 sausio 23AdminKomentuoti13924 Peržiūrėjo
Pasidalinkite:
  • Facebook
  • Google+
Jūsų įvertinimas: | Bendras rezultatas: 4.5 (8 )
Naminis pomidorų padažas. Tradicinio, saldžiarūgščio ir aštraus pomidorų padažo receptai!

Dažnas neįsivaizduoja daugelio savo patiekalų be pomidorų padažo. Juo gardinami makaronai mėsos patiekalai, troškiniai, kai kurios kruopos ir taip toliau. Pateikiame 4 išbandytus pomidorų padažo receptus, kuriais galėsite nustebinti savo namiškius sveiku, naminiu, tradiciniu, aštriu ar saldžiarūgščiu pomidorų padažu.

Naminis pomidorų padažas iš šviežių pomidorų

Sudedamosios dalys:

  • 2 kg šviežių pomidorų (nulupti odelę ir išimti sėklas)
  • ¼ puodelio alyvuogių aliejaus
  • 3 vidutinio dydžio svogūnai (supjaustyti)
  • 8 česnako skiltelės (susmulkinti)
  • ⅓ puodelio šviežių baziliko lapų (susmulkinti)
  • šakelė šviežių čiobrelių (arba ½ a. š. džiovinto)
  • šakelė šviežio raudonėlio (arba 1 a. š. džiovinto)
  • 2 lauro lapeliai
  • 2 šakelės šviežių petražolių (arba 1 a. š. džiovintų)
  • 1 a. š. jūros druskos
  • 1 morka
  • 1 v. š. medaus

Gaminimas:

  1. į didelį puodą įpilkite alyvuogių aliejų ir įkaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies.
  2. Sudėkite pjaustytus svogūnus, česnaką ir pusę tarkuotos morkos.
  3. Pakepinkite 6-8 minutes arba kol suminkštės svogūnai.
  4. Sudėkite pomidorus (kad lengviau juos nuluptumėte, įpjaukite „x“ formos įpjovą pomidoro viršuje, tuomet įdėkite pomidorą į verdantį vandenį, po 10 sekundžių išimkite ir įdėkite į ledo vonelę. Tuomet lengvai nuimkite odą).
  5. Sudėkite baziliko lapelius raudonėlį, čiobrelį, lauro lapus, petražoles ir jūros druską.
  6. Virkite ant mažos ugnies 2-3 valandas, kol pradės tamsėti.
  7. Likus 30 minučių, įdėkite likusią pusę morkos (netarkuotą), kad sugertų rūgštumą.
  8. Įdėkite medų. Jei pomidorai labai rūgštūs, galite įdėti papildomai rudojo cukraus.
  9. Išimkite žoleles ir morką.
  10. Jei norite visiškai vientisos masės, panaudokite trintuvą (blenderį) ir pertrinkite padažą.

Šį pomidorų padažą galite laikyti šaldytuve 1 savaitę. Jei nespėjote suvalgyti, galite užšaldyti.

Naminis pomidorų padažas iš konservuotų pomidorų

Sudedamosios dalys:

  • 2 vidutinio dydžio svogūnai (supjaustyti(
  • 8 česnako skiltelės (smulkintos)
  • ¼ puodelio alyvuogių aliejaus
  • 4 skardinės (po 400 g) konservuotų pomidorų
  • 1 skardinė (200 g) pomidorų pastos
  • ½ šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • 1 v. š. džiovinto baziliko (arba ¼ puodelio šviežio, smulkinto)
  • druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimas:

  1. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite puodą ir įpilkite alyvuogių aliejų.
  2. Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepkite apie 5 minutes.
  3. Sudėkite smulkintą česnaką ir pakepkite dar minutę.
  4. Tuomet sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, raudonėlį, baziliką, druską ir pipirus.
  5. Leiskite puodui užvirti ir tuomet primažinkite ugnį.
  6. Virkit 10-15 minučių. Galite virti ir ilgiau jei norite tirštesnio padažo.
  7. Sutrinkite trintuvu (blenderiu).

Naminis saldžiarūgštis pomidorų padažas

Sudedamosios dalys:

  • 1,5 kg pomidorų be žievelės ir sėklų (supjaustyti gabaliukais)
  • ¼ puodelio alyvuogių aliejaus
  • 2 raudonųjų paprikų (supjaustyti gabaliukais)
  • 2 didelių svogūnų (supjaustyti)
  • 4 česnako skiltelės (susmulkinti)
  • ½ stiklinės rudojo cukraus
  • 2 v. š. druskos
  • 75 ml obuolių acto
  • ½ a. š. maltų juodųjų pipirų
  • ½ a. š. cinamono
  • ½ a. š. maltos kalendros
  • ½  a. š. džiovinto baziliko arba ¼ puodelio smulkinto šviežio

Gaminimas:

  1. Į įkaitintą puodą įpilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite pjaustytus svogūnus. Pakepkite 5-7 minutes.
  2. Sudėkite nuluptus, smulkintus pomidorus, smulkintas paprikas (be sėklų). Sudėkite cukrų, druską, pipirus, cinamoną, kalendrą ir baziliką ir gerai išmaišykite.
  3. Užvirus, sumažinti ugnį ir virti apie 1 val., kol masė sutirštės.
  4. Sudėkite smulkintą česnaką, actą ir pavirkite dar kelias minutes.
  5. Susmulkinkite trintuvu (blenderiu) iki vientisos masės.
  6. Jei matote, kad nesunaudosite per savaitę, galite dar karštą supilstyti į švarius stiklainius ir užsukti steriliais dangteliais.

Naminis aštrus pomidorų padažas

Sudedamosios dalys:

  • 3 kg pomidorų be žievelės ir sėklų (supjaustyti gabaliukais)
  • 3 raudonos paprikos (išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais)
  • 1 aitrioji paprika (išimti sėklas ir susmulkinti)
  • 2 dideli svogūnai (supjaustyti)
  • 6 česnako skiltelės (susmulkinti)
  • 4 vidutinio dydžio obuoliai
  • 5 v. š. rudojo cukraus
  • 2 v. š. jūros druskos
  • 3 v. š. obuolių acto
  • sauja petražolių (susmulkinti)
  • 2 v. š. vorčesterio padažo
  • 1 a. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 a. š. cinamono
  • 1 a. š. maltų gvazdikėlių
  • 1 a. š. maltų kvapniųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Sudėti visas daržovės į virtuvinį kombainą (arba didelį dubenį, jei naudosite rankinį blenderį) ir susmulkinti
  2. Supilti masę į puodą (geriausia storu dugnu)
  3. Užvirti, tuomet primažinti ugnį ir virti apie valandą – pusantros, kol padažas sutirštės
  4. Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis, suberti į keptuvę ir pakaitinus ant nedidelės ugnies uždengti ir palikti, kol suminkštės. Tuomet supilti į pomidorų masę.
  5. Suberti petražoles, actą ir dar kartą sutrinti trintuvu (blenderiu).
  6. Jei paragavus trūksta aštrumo, visuomet galime įpilti maltos čili paprikos miltelių.
  • Žymės:
  • Padažas
  • Pomidorai
  • Pomidorų padažas
  • Receptai
Pasidalinkite:
  • Facebook
  • Google+
Ankstesnis įrašas:

Maži pokyčiai, nauji įpročiai geresniam gyvenimui

Sekantis įrašas:

Feng Shui – patarimai pradedantiesiems

Panašūs straipsniai

Mityba

Geriausias maistas metantiems svorį

2018 birželio 9

Pirma klaida, kurią daro sugalvoję mesti svorį yra visiškas ar radikalus maisto atsisakymas. Tai yra ...

Brokolių salotos su kumpiu ir razinomis
Mityba

Brokolių salotos – 10 receptų, padėsiančių lengviau įtraukti šią naudingą daržovę į racioną.

2017 sausio 28

Brokoliai – viena iš naudingiausių tamsiai žalios spalvos daržovių. Vos 100 g brokolių yra 149% ...

Pikantiška avižų košė su kiaušiniu
Mityba

Avižos. Kodėl verta jas įtraukti į valgomiausių produktų sąrašą ir kaip paįvairinti avižų košę?

2017 sausio 21

Avižos – pakankamai dažnas pusryčių patiekalas, šimtmečiais neprarandantis populiarumo ir neišstumiamas iš raciono kitų populiarių ...

Chlorella - sveikatos ir grožio eliksyras jūsų rytui
Mityba

Chlorella – sveikatos ir grožio eliksyras jūsų rytui

2017 sausio 18

Dauguma žmonių neįsivaizduoja savo ryto be puodelio garuojančios, kvapnios kavos. Deja, be daugeliui malonaus skonio ...

Sveikuolių tinginys
Mityba

Kaip daryti tinginį sveikiau? 6 sveikesnio tinginio receptai

2017 sausio 15

Ko gero nerastume lietuvio, kuris nežinotų visų taip mėgiamo saldumyno tinginio. Ko gero, vienas iš ...

Šokoladinė bolivinė balanda
Mityba

Sveiki pusryčiai: 11 naujų receptų jūsų rytui

2017 sausio 14

Blynai, košė, sumuštiniai, kiaušiniai – bene dažniausiai pusryčiams pasirenkami patiekalai. Tačiau kasdien valgant tą patį ...

Jums taip pat gali patikti

5 nesudėtingi fermentuoto maisto receptai
Mityba

5 nesudėtingi fermentuoto maisto receptai

2017 sausio 9Admin
Avokado receptai užtepėlės, kokteiliai, salotos, guakamolė
Mityba

Avokado receptai: užtepėlės, kokteiliai, salotos, gvakamolė

2017 sausio 4Admin

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Naujausi komentarai

  • Zivile
    Sąmoningumas: kas tai ir kokia jo reikšmė jūsų gyvenimui? Nuostabus, informatyvus straipsnis, ačiū!...
  • 35 protingų žmonių patarimai
    Kodėl yra svarbu turėti pomėgį (hobį)? […] Susiraskite hobį – tai padės įprasminti laisv...
  • Elena
    Maistas katėms Lietuvoje – pasiūlos, kokybės, kainos tyrimas Nupirkau katinui Orijen Six Fish, bandėme pereiti nuo Royal...
  • Sportas
    Pratimai nugarai stiprinti, kuriuos galite atlikti namuose Ačiū! Labai išsamūs aprašymai ir dar video prie pratimukų įd...
  • aguona
    Šį pavasarį madingos, lengvai pasiuvamos suknelės Tokio laisvesnio stiliaus suknelems uzkopus i mados virsunes...
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Kontaktai | Reklama | Naudojimosi taisyklės
Visos teisės saugomos © 2021 ManoGyvenimas.lt Privatumo politika     Draugai:  MANO natūrali kosmetika | Farma24 | Irigatoriai

Slapukai

Ši svetainė naudoja slapukus (angl. cookies) Sužinokite daugiau